Könyvelési szolgáltatás

Online könyvelés

Napjainkban számtalan új kihívásnak kell megfelelni a cégvezetés terén is. A gyors és hatékony vállalati döntések nem nélkülözik a naprakész információk jelenlétét. Vállalkozásunk szolgáltatásai között kiemelten kezeli az online könyvelés végzését, mely innovatív megoldásokat, jelentős többletszolgáltatást és előnyt nyújt a hagyományos könyveléshez képest.

Az általunk alkalmazott online könyvelési rendszer hozzásegíti munkatársait és a cégvezetést, hogy teljes körű és naprakész információhoz jusson vállalkozása pénzügyi, számviteli, adózási helyzetéről. Az online könyvelés (távkönyvelés) segítségével nem kell időpontot egyeztetni, nincs szükség várakozásra, mivel a bizonylatok feldolgozása után minden adat és információ az online könyvelési rendszer használója számára egyedileg kialakított felületen rendelkezésre áll. Ahhoz, hogy professzionális könyvelési megoldást és segítséget kapjon, a földrajzi távolság sem lehet akadály az online könyvelési rendszer segítségével, hisz az bárhonnan, bármikor elérhető.

Hogyan működik az online könyvelés?

Az online könyvelési rendszer lelke egy, az interneten keresztül bárhonnan elérhető központi szerverpark. Ehhez tud kapcsolódni az ügyfél függetlenül a földrajzi elhelyezkedéstől, ezért szokták ezt távkönyvelésnek is nevezni. Az online könyveléshez a dokumentumok beszkennelt állapotban továbbíthatók. A beszkennelt dokumentumhoz kiegészítő információk fűzhetők egy adatlapon keresztül. Az online könyvelés munkatársa ezek után szintén feljelentkezik a hálózatra és miután igazolta magát, hozzáférhet a megküldött bizonylatokhoz. Az online könyvelési szoftver a könyvelés egy részét ekkorra már el is végezte a beküldött adatokra támaszkodva. A még szükséges online könyvelési munka ezután elvégezhető, és az ügyfél kérésére akár napi kimutatás is adható a cég pénzügyi helyzetéről.

Miért érdemes nálunk választani az online könyvelést?

 • Magas színvonalú technikai feltételek: A legkorszerűbb számítástechnikai eszközökkel végezzük online könyvelési munkánkat, így folyamatosan újítjuk eszközeinket.
 • Szakértelem: Munkatársaink nagy tapasztalattal rendelkező mérlegképes könyvelők. Magas szintű szaktudásukat folyamatos továbbképzésekkel fejlesztjük.
 • Szakszerű, gyors problémamegoldás – akár online is.
 • Teljes szakmai felelősség és garancia: Könyvelői felelősségbiztosítással rendelkezünk.

Miért lehet vonzó az online könyvelés ügyfeleink számára?

 • Nyomon követhető: Az online hozzáféréssel figyelemmel kísérhető a könyvelés, a küldött/fogadott/archivált dokumentumok.
 • Költséghatékony és minőségi szolgáltatás versenyképes áron: A költségek jelentős mértékben csökkenthetők a hagyományos könyveléshez képest.
 • A hozzáférés biztonságos és bizalmas: Az online könyvelési rendszert erős tűzfallal és megbízható titkosítási eljárásokkal védjük az illetéktelen hozzáféréstől.

Kettős könyvelés

Irodánk a teljes körű kettős könyvelési tevékenységek ellátására is megbízást vállal, mely magába foglalja a számviteli, adózási, bérszámfejtési, tanácsadói teendőket, ügyintézést. Ezen belül vállaljuk a havi rendszeres kettős könyvelést, analitikák vezetését, a számviteli törvény szerinti éves beszámoló vagy az egyszerűsített éves beszámoló összeállítását az év végén, vagy igény szerinti gyakorisággal, ügyfeleink által igényelt kimutatások, nyilvántartások készítését, valamint teljes körű cégképviseletet a NAV-nál, TB-nél, magánnyugdíj-pénztáraknál.

A kettős könyvelés feladatai:

 • Az eszközök és források nyitó- és záró állományának meghatározása (leltár, mérleg).
 • Az eszközök és források változásának folyamatos feljegyzése (folyamatos könyvelés).
 • Megfelelő adatok szolgáltatása: A termelési költségek vizsgálatához (önköltségszámítás) és a gazdálkodás eredményének megállapításához (eredmény-kimutatás).
 • Az egyszeres könyvvitelhez képest a kettős könyvelés teljes körű, minden gazdasági eseményt regisztrál.
 • A kettős könyvelést vezetők számára fontos teendő a letétbe helyezés és a közzététel.
 • A kettős könyvelést vezető vállalkozó üzleti évről az üzleti év utolsó napjával, mint mérlegfordulónappal éves beszámolót köteles készíteni, illetve bizonyos előírt feltételek esetén egyszerűsített éves beszámolót készíthet.

Szolgáltatásunk alapját képező vállalatirányítási rendszer bevezetése, Consulo Kft. a GOP-2009-2.2.3 vállalatok folyamatmenedzsment és e-kereskedelem komplex támogatása címen elnyert, a Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. közreműködésével megvalósított pályázat útján történt.