Vezetői információs rendszer

A nehezedő gazdasági környezet fokozott odafigyelést igényel a vállalatok döntéshozóitól, hiszen döntéseik nagyban befolyásolhatják vállalatuk nemcsak rövid, de hosszú távú jövőjét is. Egy rossz lépés jelentős károkat okozhat. Egy megalapozott, jó döntés viszont akár hosszú távú sikereket is megalapozhat. Könnyű belátni tehát, hogy a jelenlegi helyzetben különösen nagy előnyhöz jutnak azok a vállalatok, melyeknél minden fontos információ a vezetés birtokában van, mielőtt döntéseket hoznának. Ebben nyújt segítséget az üzleti intelligencia, mely segíthet a jó döntések meghozatalában. Márpedig ez igen lényeges, hiszen a gazdaság legsikeresebbjei azok lesznek, akik a megfelelő célok érdekében fektetnek be.

Üzleti intelligencia rendszer

Az üzleti intelligencia (Business Intelligence – BI) megoldások körébe olyan alkalmazások tartoznak, amelyekkel a vállalati döntéshozók pontos, gyors, áttekinthető és megbízható információkhoz jutnak a megfelelő időben és formában.
A vezetői információs rendszerek elősegítik a trendek és problémák gyors felismerését, támogatják a hatékony döntéshozatalt és a piaci igényekre való gyors reagálást. Az előre meghatározott főbb teljesítménymutatókkal gyorsan elvégezhető a vállalati összteljesítmény értékelése a stratégiai tervhez képest. Az üzleti intelligencia webes adatmegjelenítőjével a döntéshozók az interneten keresztül bárhonnan biztonságosan és gyorsan elérhetik a vállalatirányítási rendszerükben tárolt fontos adatokat.

Miben segíthet az üzleti intelligencia?
Az üzleti intelligencia feladata, hogy a rendelkezésre álló adatokból olyan információkat állítson elő a munkatársak és a technológia segítségével, amelyek megalapozott döntések meghozatalát teszik lehetővé. Ennek megfelelően az üzleti intelligencia annyiféle lehet, ahányféle adat létezik egy vállalat életében.

Jet Reports

Az általunk ajánlott Jet Reports egy integrált, valós-idejű jelentéskészítő rendszer az Excelt használók számára, amelyet a Microsoft Dynamics NAV rendszerhez ajánlunk. Segítségével konszolidálni tudja a különböző vállalatokban és különböző adatforrásokban lévő üzleti információkat. Lehetőség van előre beállított gyors jelentések futtatására, ütemezett kész riportok küldésére, de természetesen ad-hoc elemzések is könnyedén összeállíthatóak kontrollerek, gyakorlott Excel felhasználók számára.