Gantt-diagram megjelenítő

A Netronic vizuális megjelenítőjével egyszerűen tervezheti és ütemezheti gyártási folyamatait, projektjeit, szerviztevékenységeit. A Microsoft Dynamics NAV adatait jól áttekinthető, vizuális formában, Gantt-diagram segítségével jelenítheti meg, így a munkavégzés egyszerűbbé, átláthatóbbá válik és megfelelően mérhető a szükséges ráfordítandó idő. Ezek a megoldások közvetlenül beépülnek a Microsoft Dynamics NAV rendszerbe, így külső eszköz használata nélkül jelenítheti meg jól áttekinthető formában adatait.
A Netronic termékei az alábbi 3 fontos területen segítik elő a vizuális megjelenítést:
1. Gyártás, termelésirányítás
2. Projektmenedzsment
3. Szerviztevékenységek

Gyártás-támogatás

 • A vizuális gyártás ütemezés (VPS) nem csak egy lehetőség, hanem egy stratégia, hogy kézben tarthassa és átláthatóbbá tegye gyártási tevékenységét.
 • Egy szempillantás alatt áttekintheti gyártási rendeléseit, határidőit, az erőforrás-terheltséget és a kapacitáshiányt.
 • Minden grafikon interaktív, így egy egérkattintással azonnal korrigálni tudja intézkedésit.
 • Átláthatóvá teszi folyamatait: hatékonyabb kapacitás-felhasználást és pontosabb szállítási határidőbetartást eredményez.
 • Nincs szükség hosszadalmas oktatásra és fejlesztési munkára, szinte azonnal elkezdheti használni.
A gyártási rendeléseken duplán kattintva a gyártási rendelés kartonja nyílik meg, a műhelyeken duplán kattintva közvetlenül a műhely kartonja nyílik meg.
A gyártási rendelések időigényén és erőforráseloszlásán túl az erőforrások terheltségét is jelzi. Ha egy gyártási rendelést úgy mozgatunk, hogy azzal túlterheljük az erőforrást, egy vizuális figyelmeztetés jelenik meg, ami lehetővé teszi az azonnali reakciót.  Ilyen módon betarthatjuk a határidőket és bármikor ellenőrizhetjük a kapacitást.

Egyszerűen húzza az egérrel a megfelelő helyre a folyamatot. Vízszintes mozgatással beállíthatja a kezdő és befejező időpontját, függőleges mozdulatokkal pedig a különböző munkaállomások között mozgathatja a folyamatot.

Az alapanyag rendelkezésre állása fontos kritérium a gyártási rendelés feldolgozásának megkezdésekor. A vizuális ütemezéssel ez könnyen áttekinthető és előre tud tervezni. Akár különböző kezdő feldolgozási dátumokkal is operálhat, hogy előre lássa az alapanyag rendelkezésre állását.

Az adatokat megjelenítheti a gyártási rendelés státusza, a gyártási szám, műhely vagy gépcsoport szerint, amely felelős az adott műveletért. A legfontosabb kérdésre fókuszálhat: sikerül-e időben befejezni a gyártási rendelést?

Az adatokat műhely és gépcsoport szerint is megjelenítheti. Megnézheti, hogy hol szűk a kapacitása, és milyen művelettel tudja ezt megoldani, továbbá jelzi a szállítási idők összeférhetetlenségét.

Az adatokat műhely és gépcsoport szerint jelenítheti meg, így kifejezetten a kapacitáshiányra fókuszálhat, hiszen egy pillanat alatt áttekintheti.

Projektmenedzsment

Interaktív projekttervezés Gantt-diagram segítségével:

 • A vizuális projekt ütemezés (VJS) nemcsak az elvégzendő műveletekről ad áttekintést, hanem a felhasználandó erőforrásokról is.
 • A tervező azonnal felismeri a kapacitásra hatással lévő módosításokat.
 • A ‘drag and drop’ funkciókkal egyszerűen, azonnal véghez viheti a módosításokat.

A projektek, feladatsorok, tervezési sorok és erőforrások egy pillanat alatt történő megtekintésével és egyszerű módosításával emelheti a projekttervezés minőségét.

Hatékonyabb erőforrás-felhasználás, pontosabb szállítási idő-tervezés.

A feladatok közötti kapcsolatok egyszerűen hozzáadhatók, a kapcsolt feladatok eltolhatók, átütemezhetők.

Zökkenőmentes működés Dynamics NAV rendszerrel.

A vizuális projektmegjelenítés nem pusztán egy interaktív Gantt-diagram. A projektek, feladatsorok és tervezési sorok mentén megtekinthető az erőforrások allokációja és azok kihasználtsága. Ha egy feladatsor mozgatása túlterhelést eredményez, megjelenik egy vizuális figyelmeztetés, így azonnal reagálhat. Természetesen mindez valós időben történik.

Szerviztevékenység

 • A vizuális szerziv ütemezés (VSS) a Dynamics NAV teljesen integrált bővítménye, amely napról-napra támogatja a szerviz diszpécser, az értékesítők és a technikusok munkáját.
 • Egyesíti a szerviz-ütemezés vizuális megjelenítését a még ki nem osztott megbízásokkal.
 • A felhasználók idővonalon láthatják a szervizes kollégák leterheltségét, és egyszerű ‘drag and drop’ módszerrel rendelhetnek hozzájuk új feladatokat.
 • Természetesen a VSS lehetővé teszi a szervizfeladatok közötti kapcsolatok létrehozását, törölhetők vagy módosíthatók a szervizrendelések és módosíthatók a szervizrendelések időkiosztása.

szervizfeladat-ütemezés minden szervizerőforráshoz

még nem kiosztott szervizrendelések prioritási sorrendben

erőforrás-kihasználtság az erőforrásokhoz és az erőforrás-csoportokhoz

Szerviztételsorok gyors mozgatása a ’még nem kiosztott’ területről az ütemezésbe, szerviztevékenységek időráfordításának egyszerű megváltoztatása, erőforrások vertikális mozgatása.

A felső diagramon nyomon követhető a szerviztevékenységek ütemezése erőforrásonként (az oszlop színe jelzi a prioritást); az alsó diagramon a még nem kiosztott szervizrendeléseket/szervizcikkeket követheti figyelemmel (szimbólum jelzi a bejelentés dátumát).

 • Információs érték: egy pillanat alatt áttekinthető szervizrendelések, szervizcikk-sorok, erőforrások, erőforrás-kihasználtság.
 • Döntési érték: egyszerűsíti a bejelentési folyamatot és a helyesbítési intézkedéseket egyszerű ‘drag and drop’ mozgatással.
 • Üzleti érték: hatékonyabb menedzsment és szerviz-személyzet jobb hasznosítása; váratlan események gyorsabb lereagálása.