Megjelent, és 2021. november 22-től beadható a támogatási kérelem a zöldgazdaság területén működő mikro-, kis- és középvállalkozások technológiafejlesztésének támogatása pályázatra (GINOP Plusz-1.3.1-21), melyben támogatás igényelhető többek között vállalatirányítási rendszerek bevezetésére is.

A támogatás célja, hogy elősegítse a különböző zöldgazdasági beruházásokat kiszolgálni képes hazai gyártói bázis szélesedését és megerősödését. A felhívás célcsoportjába tartoznak az energiahatékonysági (napelemek, napkollektorok, kazánok, nyílászárók, hőszigetelő rendszerek), vízfelhasználás hatékonysági, elektromobilitási technológiákat gyártó vállalkozások, továbbá az egyszer használatos műanyagokat helyettesítő vagy másodlagos alapanyagokat előállító vállalkozások.

A pályázati költségvetésben az információs technológia-fejlesztés (hardver beszerzés, szoftveres megoldások különböző üzleti funkcionális területekre, illetve felhőszolgáltatások igénybevétele) a projekt elszámolható összköltségének akár 30%-át is elérheti.

Manapság egy dinamikusan növekvő vállalkozás sem nélkülözheti az üzleti és a gyártási folyamatok hatékony támogatását. A Microsoft Dynamics 365 Business Central a kis- és középvállalkozások számára készült integrált vállalatirányítási megoldás, amely támogatja a vállalkozás működését a pénzügy, beszerzés-értékesítés, logisztika, ügyfélkapcsolat-kezelés, projekt menedzselés, gyártás, valamint számos egyéb területen.