A Microsoft Dynamics 365 Business Central vállalatirányítási rendszerben az online számlázás mellett a szállítói számlák lekérdezése is lehetséges az adóhatóság online számla rendszeréből, mivel a NAV lehetővé tette a felhasználók számára, hogy letöltsék a beszállítók által feléjük kibocsátott és a rendszerbe bejelentett bejövő számlák adatait.

A technológiai előnyöknek köszönhetően a Business Centralban lehetőség van a letöltési folyamat teljeskörű kezelésére. A dátumintervallum megadását követően a szállítói számlák adatai egy gombnyomásra bekerülnek a vállalatirányítási rendszerbe. A tömeges lekérdezés során az adószám alapján a szállítót automatikusan megtalálja a program, a számlafej és a számlasor adatai is beolvasásra kerülnek. Kontírozást követően könyvelhető a bejövő számla. Jól követhető, hogy melyek a már könyvelt és melyek az újonnan beérkezett számlák.

Miért előnyös ez? A letöltési lehetőség nagy előrelépést jelent, hiszen valós időben elérhetők a bejövő számlaadatok. Az online lekérdezés jelentősen csökkenti a bejövő számlák feldolgozási idejét és az adatrögzítés pontosabb, mint manuális rögzítés esetén. A számlafeldolgozási folyamat előkészítése még a dokumentumok beérkezését megelőzően elkezdődhet. A gyors feldolgozást követően a rendelkezésre álló naprakész információk alapján az áfalevonási lehetőséggel körültekintően élhet a vállalkozás.

Ismerje meg a Microsoft Dynamics 365 Business Central vállalatirányítási rendszert, kérjen online időpontot!