A világ vezető ipari szakkiállítását munkatársaink is felkeresték Hannoverben. A 2024. április 22-26. között rendezett Hannover Messe kiállításon a gépipar, az elektrotechnika, a digitális ipar, valamint az energiaszektor vállalatai találkoztak. A több mint 4000 kiállító célja, hogy megoldásokat mutassanak be a fenntarthatóság jegyében: hogyan érhető el a klímasemlegesség a villamosítással, a digitalizálással és az automatizálással. A kiállításon a mesterséges intelligencia (AI) is kiemelt szerepet kapott. A bemutatott AI-alapú megoldások területei között szerepelnek a gyártás, az automatizálás, a robotika.

A Microsoft vezető ipari cégekkel együttműködve mutatta be a legújabb fejlesztéseket és innovációkat az AI területén. Négy kulcsterület van fókuszban: innováció a terméktervezésben és -fejlesztésben, intelligens termelési környezetek kialakítása, rugalmas és fenntartható folyamatok tervezése, valamint az alkalmazottak termelékenységének növelése. Még csak a fejlesztések elején járnak, de látszik, hogy a mesterséges intelligencia jelentősen megváltoztatja ezeket a területeket. Az AI-alapú technológiák és alkalmazások gyors fejlődése inspiráló új üzleti lehetőségeket teremt szinte mindenki számára.

Az esemény lehetőséget biztosított a szakembereknek és vállalatoknak a tapasztalatcserére és üzleti kapcsolatok építésére, amelyet nemcsak a nagy-, hanem a kis- és középvállalkozásoknak is érdemes kihasználni.